Sports2Visuals

The Hard Way To Success – Episode 20 – Sanne Rooijmans

16 October @ 08:43

Sanne Rooijmans behoort tot de absolute top in de CrossFitwereld. Dit jaar kwam ze samen met haar team ‘The Dutch’ succesvol in actie bij de World CrossFit Games. Momenteel traint ze keihard om haar ultieme doel te behalen: ze wil namelijk als individu naar de Games.

De weg naar succes in de sport verliep niet gemakkelijk voor Rooijmans. Ze blonk uit in atletiek, maar moest door de ziekte van Pfeiffer stoppen met die sport. Toen ze een paar jaar later geselecteerd werd voor het Nederlands Development Team voor bobsleeën zette ze alles op alles om in die sport de top te bereiken. Tot de stekker eruit werd getrokken door NOC*NSF. Er was geen geld meer voor het Development Team en dus stopte Rooijmans ook met deze sport.

Inmiddels heeft Sanne haar passie gevonden: CrossFit. In die sport wil ze eindelijk schitteren en succes behalen. En dat lukt. Tot ze eind 2014 positief werd getest op vermeend dopinggebruik…. Rooijmans wilde eigenlijk stoppen, maar trainde tóch door. En inmiddels is ze beter dan ooit!